Това обясни Едвин Сугарев по NOVA. Когато забравяме историята, тя често

...
Това обясни Едвин Сугарев по NOVA. Когато забравяме историята, тя често
Коментари Харесай

Едвин Сугарев: Крайно опасен е възходът на ”Възраждане”. Може би трябва да си спомним как е избран Хитлер

Това изясни Едвин Сугарев по NOVA.

 

„ Когато забравяме историята, тя постоянно се повтаря. Имам чувството за повтаряне, въпреки постоянно да има характерни разлики. Разделението в българското общество в миналото бе по-ясно – комунисти и антикомунисти. Сега разделянето е сред хора, последователи на евроатлантическия път на развиване на България и хора, които търсят различен вид – може би към Евразия ”, сподели Сугарев в прилика с предишното.

 

Той напомни, че държавното управление на Димитър Попов бе основано в тежка икономическа обстановка. „ Някак колата трябваше да се изважда от блатото. Така се стигна от държавното управление, подкрепено от Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия ”, напомни политикът.

 

„ Минаваше за експертно държавно управление, назоваха го държавно управление на националното избавление. Всеки в този кабинет дърпаше чергата към себе си ”, сподели Сугарев.

Според него в този момент обстановката в този момент не разрешава такова държавно управление, само че разрешава програмен кабинет. Той посъветва политиците в този момент да седнат на договаряния, на които да кажат ясно целите си.

 

„ Ако желаеме България да влезе в Шенген, би трябвало постоянно държавно управление. Сега се опасявам, че друга алтернатива, с изключение на огромна коалиция, няма ”, съобщи Сугарев. Според него в този момент политиците би трябвало да създадат компромис за положителното на България, тъй като имаме избори 5 пъти.

 

Сугарев изясни, че три пъти е стачкувал гладувайки. „ Първият път бе стачката на 37-те, които стачкуваха против опцията Народното събрание да ръководи без да си прави главната работа. Вторият път- моралния жест против измяната на Желю Желев, с което бе свалено държавното управление на Филип Димитров. Третият път бе по време на митингите против Делян Пеевски и кабинета на Пламен Орешарски ”, напомни той.

Според Сугарев историята с основния прокурор в този момент е директно разследване от тази Конституция.

 

Сугарев напомни и проектът „ Клин ”, съгласно който „ в средите на демократичната общественост се вклиниха хора, които се стремяха към това да ги разпарчетосат и да се стигне до победа на левицата ”. … „ Нито фигурите, нито концепциите са тези, няма нищо от остарялото Съюз на демократичните сили. ГЕРБ го употребява като комерсиална марка ”, разгласи Сугарев във връзка взаимното явяване на избори ГЕРБ-СДС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР